Most megpróbálok Neked felsorolni egy pár szempontot, amelyek szerintem nagyon is megszívlelendőek, mivel ha elrontják a tetoválásodat, akkor ez nem az a műfaj, ahol fogod magad és azt mondod, na jól van akkor felveszek egy hosszú ujjút és akkor nem látszik! Nem, ez az arcod, amiből egy van és amit mindenki elsőként lát! Tehát ha már úgy döntesz hogy csináltatsz rajta valamit, pláne olyat ami akár 3- 5 évig is ott marad, na akkor tényleg ajánlott a körültekintés:

- Kezdem a szerintem egyik leglényegesebb szemponttal, ami annyira abszurd, hogy a mai napig nem fér a fejembe! Pedig benne van magában a nevében is: SMINKtetováló, ehhez képest az idők során arra jöttem rá, hogy a túlnyomó többség, aki arcra tetovál, nem SMINKES, azaz nem tanult soha sminkelni! Ilyenkor kérdezem én, ez hogyan lehetséges, hogy mer csak a fele képzettséggel tetoválni? Magyarul hogyan meri azt akár több évre oda tetoválni, amit felrajzolni sem tud, hiszen nem ismeri annak a szabályait???

Tehát az első amiről ajánlom hogy informálódj, az a legkézenfekvőbb: Tud a tetoválód sminkelni?

- A második legegyszerűbb tény, hogyan néznek ki az eddigi munkái? Ezt pedig hogy lehet megnézni? A legegyszerűbben, fényképeken. Ha valaki csak mesél róla, hogy ő milyen szépen tetovál, az édes kevés. Kérdezlek én, elképzelhetőnek tartod, hogy bemész mondjuk egy cipőboltba, és minden polc üres, de rá van írva hogy, magassarkú, a másik állványra hogy csizma, a harmadikra, hogy félcipő, Te vásárolnál itt??? Na ugye hogy nem, minden mást is úgy veszünk meg, úgy döntünk el, hogy jól megnézzük, nahát akkor pont a legfontosabbat, ami évekre az arcodon lesz, azt mende monda alapján választanád ki???

Itt még annyit fűznék hozzá, hogy azt már Te is könnyen megtudod különböztetni, hogy saját referenciáról van- e valóban szó, avagy külföldi oldalakról “leszedett” művészi képekről?

- Fontosnak tartom még a személyes találkozást: Ez a beavatkozás, szimpátiát és bizalmat igényel, tehát beszélj, találkozz a tetoválóddal, nézd meg milyen ember, Neked bejön- e a stílusa, habitusa?

- Kérj tőle tanácsod, nézd meg hogy a stílusodhoz, korodhoz megfelelő formát, színt javasol- e számodra? Rajzoltasd fel vele, hogy ő mit képzel Neked, mit gondol oda tetoválni? Ne feledd, a tetoválásnak pont ugyan olyannak kell lennie formára milliméterre meg kell egyezzen a rajzzal!

- Nézd meg a környezetet szép tiszta, rendezett, igényes, az eszközei is azok?

- Ha erről mindről meggyőződtél, na akkor jön az utolsó szempont, az ár. Ez egy nagyon össze tett dolog, de próbálok némi rálátást adni Neked.

Egy jó gép ára 1- 2 millió Forint, egy ilyen gépnek a tartozékai, eszközei is arányosan drágák, azaz egy tű nem 100,- Forint, hanem lényegesen drágább. Ha valaki már ilyen géppel dolgozik, akkor a megfelelő minőségű pigmentekre, festékeket és érzéstelenítőkre sem fogja sajnálni a pénzt. Mivel jót, szépet és tartósat, csak a legjobb minőségű eszközökkel, géppel és a legnagyobb szintű tudással, tapasztalattal lehet előállítani. Ehhez adódik még hogy erre a tevékenységre az illető fenntart egy vállalkozást, annak minden kiadásával, járulékok, adók, könyvelő, helység bérlet, rezsi stb. Ezt mind azért írtam le Neked hogy így megértsd, ha ezt mind össze adod, akkor a 7.000,- Ft.- os kuponos szemöldök tetoválással valami nem stimmel ugye?

Továbbá ha úgy gondolod hogy az így össze adódó ára egy szemöldök tetoválásnak például, 30.000,- – 50.000,- Ft.- ig szerinted sok, akkor még mindig arra kérlek, hogy gondold is át, ezt 3-5 évig fogod viselni és egyszer kellett “megvenned”. ugye ha elosztod, akkor már nem is olyan sok? Főleg ha jól választottál és valóban ennyi pénzért, ennyi évig dísze lesz az arcodnak!

primi sui motori con e-max.it