Gyakran ismételt kérdések a sminktetoválásról!

Fájdalmas a sminktetoválás?

A sminktetoválás inkább kellemetlennek mondható és esetleg enyhe fájdalomérzettel járhat. De itt figyelembe kell venni hogy a fájdalomérzete mindenkinek más és más. A tetoválás elején számíthatunk kellemetlenebb érzésre, annak előre haladtával az érzéstelenítők egyre jobban hatnak és így rövid időn belül elveszik a kellemetlen érzést. A speciálisan sminktetováláshoz használatos érzéstelenítők gyakorlatilag fájdalommentes eljárást tesznek lehetővé. Kellemetlen lehet esetleg hogy hosszabb ideig kell feküdni, és hogy sokszor törölgeti a tetováló szakember a tetoválandó felületet.

Mennyi ideig marad a sminktetoválás a bőrben?

A sminktetoválás az évek során halványabb lesz a bőr természetes megújulási folyamata és a pigmentek felszívódása miatt. A halványulás folyamatát befolyásolja még a bevitt szín árnyalata, a vendég bőrtípusa, napozási szokásai, a tartós szempilla és szemöldökfestés, továbbá esetleges betegségek mint a cukorbetegség, vagy a magas vérnyomás.

A sminktetoválás általában 1-3 év alatt jelentősen elhalványodik, majd pedig fokozatosan eltűnik a bőrből. Ekkor érdemes a sminktetoválásunkat felfrissíttetni.

Miért nem tartósabb a sminktetoválás?

Ma már olyan szigorú szabályozás van érvényben az Európai Únió területén, amely maximálisan korlátozza a sminktetováló pigmentek összetevőit, annak érdekében hogy azok csak természetes és az egészségre ártalmatlan összetevőket tartalmazzanak. Ez viszont mindig a tartósság rovására megy.

Jó lenne ha egy sminktetoválás 10- 20 évig megmaradna?

Nem! A válasz határozott nem! A sminktetoválásnak azért kell eltűnnie időről időre a bőrödből, hogy mindig lehetőséged legyen a korodnak és a divatnak megfelelően megújulni.

Mikor tetováltassak?

A készítés időpontját annak tudatában célszerű megválasztani, hogy a tetovált terület rövid időre esetleg beduzzadhat, hangsúlyossá válhat, színe erőteljesebb lehet mint a leendő végeredmény.

Szauna, uszoda, szolárium használata 3 hétig kerülendő, napozás csak magas fényvédővel a 3. hét után ajánlott. A tetovált területen rövid idő alatt egy vékony var képződik, mely általában 4-7 nap alatt magától leesik. Kaparni, vakarni, letépni tilos!!

Közvetlenül a tetoválás után nyugodtan lehet folytatni a megszokott életvitelt, teendőket. Ha nem erős színeket választottunk, a munkahelyi vagy társasági megjelenést sem befolyásolja a frissen készített sminktetoválás!

Nyáron lehet tetováltatni?

Igen a tetoválás elkészítését nem befolyásolja az időjárás, vagy a hőmérséklet. A megfelelő utókezelés és fényvédelem betartása mellet bármelyik évszakban lehet tetováltatni.

Mi várható a tetoválást követő napokban?

A bőrfelület rövid ideig duzzadt lehet. Ha ez zavaró, jegeljük az adott területet, de legtöbbször nincs is rá szükség. Ameddig a var magától le nem esik naponta többször, 2-3 óránként kell ápolni Bepanthen krémmel, hogy az mindig nedves és puha maradjon, ne száradhasson ki. Szauna, uszoda, szolárium használata 3 hétig kerülendő, napozás csak magas fényvédővel a 3. hét után ajánlott. A tetovált területen rövid idő alatt egy vékony var képződik, mely általában 4-7 nap alatt magától leesik. Kaparni, vakarni tilos!

Van lehetőség teljesen természetes hatású sminktetoválásra?

A válasz igen. Mára nagyon sokat változott a divat a sminktetoválás területén is. Amíg még pár évvel ezelőtt a hangsúlyos, látványos tetoválások voltak divatban, addig mára a vissza fogott és a természetes szépséget hangsúlyozó sminktetoválások a kelendőek. Példaképp tekintsd meg a természetes hatású szemöldök tetoválásaimat.

Elrontott sminktetoválással mit lehet tenni?

Ezek a tetoválások javíthatóak, de hogy pontosan milyen technikával és az milyen folyamatot igényel, azt egy személyes konzultáció alkalmával lehet csak biztonsággal megítélni. Nincs csúnyább egy rossz színű, formájú, aszimmetrikus tetoválásnál, ezért mindenképpen érdemes érdeklődni a lehetőségekről! További részleteket ezzel a témával kapcsolatosan az “Elrontott sminktetoválások javítása, felújítása” menüpontban találsz.

Mennyibe kerül?

A sminktetoválások árai széles skálán mozognak. Függ a sminktetováló gép és a felhasznált anyagok árától is, amelyek között hatalmas különbségek vannak. Illetve a sminktetoválótól is, hiszen ha valaki felső fokon óhajtja művelni ezt a szakmát, akkor mire oda eljut sok sok millió forint ment rá képzésekre ahhoz hogy ezt a kimagasló tudását elsajátítsa.
Az olcsóbb ár sajnos nem mindig tudja magába foglalni a szükséges minőséget, mind a gép, a festéket, az érzéstelenítők, mind a végeredmény tekintetében. A magasabb árak esetében pedig a kíméletesebb, precízebb sminktetováló gép használata van beépítve az árba. Jó minőségű gép, pigment, kiegészítők nélkül nem készülhet szép munka. De ne felejtsük el a szakember felkészültségének, tudásának a jelentőségét sem! Ezek együttese a szép munka záloga! Tekintsd meg az árlistámat!

Mennyi ideig tart a sminktetoválás elkészítése?

A sminktetoválások általában 1-3 órán keresztül tartanak, a beavatkozástól függően. Kivételt képeznek a mások által elrontott sminktetoválások javításai. Ilyenkor a sminktetoválási beavatkozás időtartalma egyénenként változhat.

Hányszor kell visszatérni korrekcióra?

Maximum egyszer, de egyénenként változó, hiszen sok esetben nincs szükség korrekcióra.

Allergiát okozhatnak-e a festékek?

Allergia tesztelt pigmentekkel dolgozunk, amelyek európai és magyarországi engedélyekkel és nyilvántartási számmal rendelkeznek.
Allergiát okozó hatásuk nem ismert!

A szemöldök tetoválás miatt kiszedik vagy leborotválják a szemöldökömet?

A szemöldökszőrt sosem szedjük ki, vagy borotváljuk le a tetoválás miatt, hiszen minél több megvan a sajátból, annál szebb és természetesebb eredményt érünk el.

Van-e előrajzolás?

Természetesen minden esetben előrajzolás előzi meg a sminktetoválást! Hisz ez az egyik legfontosabb része a sminktetoválásnak, a tetoválást magát csak azután kezdjük el, ha megtaláltuk a vendéggel együtt a számára legelőnyösebb formát

Herpeszre való hajlam esetén lehet-e szájat tetoválni?

Igen, lehet. Bejelentkezésnél mindig rákérdezek szájtetoválás esetén, hogy volt-e már herpesze a vendégnek. Ha igen, akkor egy gyógyszert szedetek, aminek a pontos adagolását akkor ismertetem a vendéggel.

Minden további, illetve itt nem taglalt kérdésedre szívesen válaszolok, akár telefonon, vagy egy személyes konzultáció alkalmával!

 Érdeklődni: 06 30 3 714 700

primi sui motori con e-max.it